De Grote Pilsener <0.5% Test

what to drink decoratief krabbeltje

Wat is het lekkerste alcoholvrije pilsje? What to Drink deed de test!

We proefden 19 pilseners uit de supermarkt en de speciaalzaak, gewoon alles wat we tegen het lijf liepen. We lieten donkergekleurde pilsen zoals bockbier links liggen, en zochten iets dat de doorsnee Hollander in zijn glas verwacht: goudgeel en recht door zee. De belangrijkste criteria: welke leek het meest op een gewoon standaard pilsje, en deed direct verlangen naar een volgende.

Jever Fun

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Onverslagen classic

Ruikt lekker naar kroeg :) En smaakt écht naar bier. Mooie pilsbitters, maar vooral onderscheidend door zijn lange afdronk. Rijk en vol, en helemaal pilsener. Best uit de test!

Wat Friesisches Brauhaus zu Jever bezielde toen ze naam en ontwerp voor hun alcoholfrei bedachten mag god weten, want die eighties naam ‘Fun’ en het lichtgroene flesje met turquoise letters scheppen totaal verkeerde verwachtingen. En nu hebben ze op de nieuwe verpakking ook nog het woord ‘Pilsener’ vervangen door ‘sugar free’. Ik proefde de nieuwste versie, maar hij blijft onverslagen.
(<0.3%)

€ 1,50 bij supermarkten en Ondernulpuntvijf.com

Linde Bio-Alkoholfrei 03
⭐️⭐️⭐️⭐️

Van de Partij voor de Bieren

Ik ga nu even zweverig worden, maar je proeft in dit bier echt de kracht van de natuur. Bloemetjes, bijtjes, tarwezemels ik roep maar wat er in me opkomt, maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel. Iets macrobiotisch. Prachtig vol, beetje zoet-bitter, mooi romig en honig. Goed bier, dat goed vult.
(<0.5%)

bij Ondernulpuntvijf.com

Lowlander Cool Earth Lager
⭐️⭐️⭐️⭐️

Boert heerlijk weg

Met héél licht lemongrass. Lekker fris, ook in de neus. Kauwgomballie in het midden, wat je ook bij Heineken proeft. Metalig randje. Droge afdronk. Levert rijke boertjes op.  
(0.3%)

bij Ondernulpuntvijf.com

Lucky Saint Unfiltered Lager
⭐️⭐️⭐️⭐️

Pilsige afterparty

Ruikt lekker kruidig en bitter. Pinnige zuren, licht zoetje, bitters in de staart. Is een ietspietsie plakkerig. Maar geeft een lekker pilsige afterparty in de mond!
PS In London heeft Lucky Saint net een (alcoholvrije) pub geopend.
(<0.5%)

bij Ondernulpuntvijf.com

Ramon
⭐️⭐️⭐️⭐️

Hippe guy

Hippe jongen, die Ramon. En hij ruikt best lekker, wat je dus echt niet vaak hebt bij bier (ook met alcohol). Dus nog voor ik een slok neem, ben ik al gevallen voor Ramon en zijn kekke geel met witte outfit - alles klopt gewoon. De smaak is mooi in balans, met een bittertje en een zoetje en aardig wat gewicht. Wel wat aan de grapefruity kant, dus daar moet je van houden.
(0.3%)

bij Ondernulpuntvijf.com

Best of the rest

Peroni 0.0

⭐️⭐️⭐️⭐️  bitter, fris, mineraal, soepel

Smaakt echt bijna zoals het origineel, waardoor Peroni grappig genoeg juist als alcoholvrij bier beter uit de verf komt. Fijnmazige bitters en een schone mond. Wel heel licht, en met nauwelijks suikers. Maakt het heel fris en zomers. Onverwacht goed dus!

Mash Gang Stoop Extra Dry 0.5%      

⭐️⭐️⭐️1/2     citrus, fris, fruitig, special    

Japans pils waarin veel in valt te ontdekken. Het begint al met de uitgespoken zuren in de neus. Citrus, wat augurken en dan proef je dikke bittersssss. Licht van kleur, licht metalig. De chilli en sechuan proef ik er niet echt in terug. Lijkt wel een beetje op Acai, dus als je daarvan houdt is dit een aanrader.              

Brew Dog Lost AF Alcohol Free Lager  0.5%      

⭐️⭐️⭐️     bitter, smokey      

Ruikt gek genoeg naar whiskey. Smaakt licht bitter, met een metalig randje dat overgaat in iets mineraals. Droge(nde) finish.

Low Tide Forgot to take my pils  0.5%      

⭐️⭐️⭐️     citrus, licht            

Prima neutrale pils, misschien een beetje aan de waterige kant. Maar wel heel geschikt voor easy drinking als je dorst hebt. Zit ook in groot blik. Niet zoet, met lichte frisse citrus.

Fleuter Zwei  0.5%      

⭐️⭐️⭐️     maltig, romig, vol  

Geel-amber van kleur, wat je niet verwacht bij een pils. Ongefilterd. Mooie bitters, wel wat maltig, van gerstenmalt. Daar moet je van houden; het doet mij altijd een beetje denken aan het 0.0 bier van vroeger, maar het heeft wel weer veel meer gewicht en is rijker van smaak dan die lichtvoetige moderne alcoholvrije bieren die allemaal zo’n metalige bijsmaak hebben. Dus als je geen bezwaar hebt tegen malt: aanrader!

De Leckere Pilsener  0.5%      

⭐️⭐️⭐️     bitter, romig          

Ongefilterd, licht hazy. Ruikt naar… pils! Goede balans, zacht en romig in de mond. Fijn bittertje, met kleine metaaltouch.

UNLTD Lager  0.5%      

⭐️⭐️⭐️     bloemig, licht        

Ik dacht waar ruikt dit nou naar, maar nu weet ik het: biergistpillen! En stuifmeel. Mooi licht verteerbaar pils, fris, lekker, maar niet heel vol dus.                  

Heineken 0.0 beer    

⭐️⭐️⭐️     fruitig      

Over het algemeen: prima pils. Als je op gaat letten proef je eerst een metalig smaakje, gevolgd door bubblegum (maar dat heeft de ‘gewone’ Heineken ook), dan wordt het wat romig en moutig. De nodige bittertjes zijn daar. Zelf heb ik mn pils graag iets bitterder, maar voor Heineken lovers is dit een uitstekend alternatief. Benieuwd of jullie die bubbelgumsmaak nu ook gaan proeven 😊

Brouwers 0.0        

⭐️⭐️        licht, moutig          

Moutig geurtje. Smaakt naar muffige mout en is zout met wat bitters. Beetje plak op de tong. Beetje waterig ook. Heeft wel een minerale kick die me hoopt geeft, maar de rare bijsmaak in de afdronk drukte die weer de kop in.

Bavaria 0.0 bier          

⭐️⭐️        maltig    

Wee. Zuur, slap. Mellow. Neutraal. Lichte kauwgombal. Nehhhh.  

Bitburger 0.0        

⭐️⭐️        spicy, zoet              

Je proeft dat hier meer dan de gemiddelde hoeveelheid suiker in zit, maar daarom heeft ie wel wat meer gewicht en is het niet zo’n schaalhans. Toch voegt het niet echt wat toe aan de pilservaring wat mij betreft, dus jammer.  

Birra Moretti 0.0        

⭐️⭐️(1/2)        bloemig, kruidig    

Alsof je thee proeft, met een klein beetje suiker. Wat proef ik? Looizuurbitters, tanninen? Gek in ieder geval. Ik vind het wel leuk, maar er zijn veel mensen die dit niet waarderen in hun pils.              

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Top! Vanaf nu ontvang je onze nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons op Instagram