De beste alcoholvrije witte wijnen van 2023

what to drink decoratief krabbeltje

Ik zal er niet over liegen. Wijn blijft moeilijk, maar.....

Ik zal er niet over liegen. Wijn blijft moeilijk. Maar vooral door ons eigen verwachtingspatroon (en bedankt, bier). Begin er dus alleen aan als je kunt accepteren dat het echt anders smaakt dan gewone wijn. (Denk aan de eerste keer dat je thee zonder suiker proefde, of cola light.)

Hieronder tip ik drie goede witte alcohol-vrije wijnen die gemaakt zijn om te lijken op hun alcohol-rijke versies. No funny or funky business dus, gewoon ‘lekker commercieel’. Maar eerst twee tips die je helpen alcoholvrije wijnen beter te waarderen.

Tip 1:  
Kies ook bij alcoholvrij op basis van je persoonlijke smaakprofiel! Vertel de verkoper of sommelier van wat voor wijn je normaal houdt, en vraag naar iets dat erop lijkt.

Tip 2:
Ben je met mensen die gewone wijn drinken? Spoel dan je glas eerst even met en drupje uit hun glas of fles: alcohol geleidt aroma’s, zo komt jouw 0.0 meer tot leven.


The Teetoaler Riesling (<0.0%)

Loosing it over Dr Loosen

Ernst (wij mogen Erni zeggen) Loosen, de crazy maar briljante directeur van het befaamde eeuwenoude wijnhuis Dr. Loosen in de Midden-Moezel, zou Erni niet zijn als hij van zijn uitstekende wijngaarden niet ook een uitstekende alcoholvrije riesling zou maken. Riesling is al jaren zijn mantra, en verdammt, hij heeft echt een uitstekende 0.0 weten te maken.  

Oehhh. Granny Smith tot en met. Hoge zuren, eindeloze afdronk. Zoals een goeie riesling hoort te smaken. Aanrader!

Shop bij Gall.nl

Leitz Eins-Zwei-Zero Blanc de Blancs (<0.5%)

Leitz, immer besser!

⭐️⭐️⭐

Duitsers doen het bovengemiddeld goed in alcoholvrij. Leitz timmert al jaren aan de 0.0 weg, en heeft met deze nieuwe blend van grüner silvaner, chardonnay en pinot blanc weer een vooruitgang geboekt. Goudgele appeltjes, vrolijk dartelend met huppelende minibelletjes. Citruszuren, zalvend mondgevoel. Mooi gevulde wijn die helemaal in balans is. En… met goede afloop. Phoee!

€ 9,95 bij Pasteuning.nl

Sabrina Becker, Sauvignon Blanc (0.0%)

Noch ein Deutschen!

⭐️⭐️⭐

Houd je van droge sauvignon, en ben je niet vies van ‘hoge zuren’, dan heb je met de sauvignon blanc van jonge wijnmaakster Sabrina Becker echt een goede in handen. Citrus, groene appel, Met een mooie lengte, iets wat zeldzaam is bij alcoholvrij.

€ 9,95 bij Naakte Druiven

... Ken je onze nieuwsbrief al?

Meld je aan!

🔥 Meld je aan voor de nieuwsbrief vol spannende tips om no & low te drinken!

Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)

Top! Bedankt voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons op Instagram