De beste no & low sparkling wines

what to drink decoratief krabbeltje

mijn 3 tips

Wat is nou de lekkerste net-echt-bubbel om het leven te vieren? Ik zocht het voor je uit en proefde 30+ alcoholvrije sparkling wijnen naast elkaar. Dit is mijn top 3!

JederZeit Alcoholfrei (<0.5%)

“Geweldige Duitse bio-knaller.”

Supersappige, verfrissende bubbel. Biologisch fruit dat blinkt en schittert. Ruikt lekker! Smaakt lekker! Bubbelt lekker! What’s there not to like? Volledig in balans, nergens te zoet of te zuur en met subtiele minerale afdronk. Daarom ook een perfecte mixer voor spirit free cocktails. Dit is de fles waarmee ik persoonlijk fris en fruitig het nieuwe jaar in knal.

€ 13,60 bij Amavine

Weingut Seck, Sparkling ZERO (0.3%)

“Kruidige citrus, bloesems, subtiel mineraal en heerlijk fruitig.”

Nog zo’n bio Duitser. Blijkbaar doen die iets goed. Mooie neus! En dat is fijn bij alcoholvrij, want op een of andere manier smaakt het vaak beter dan het geurt. Maar dit ruikt GUT. Appel, subtiel, lieflijk. In de mond goed zuur. Kruidige citrus, bloesems, met lekker minerale, ziltige afdronk.

€ 14,95 bij Naakte Druiven

Odd Bird Blanc de Blancs (<0.5%)

“Ruik ik nu toast in de neus, of stijgt de 0% naar m’n hoofd?”

Getoast brood, brioche… Het is een aroma dat je bij methode traditionelle (de manier waarop champagne gemaakt wordt) kunt ontdekken. Ik moet me vergissen, want natuurlijk krijgt een ‘wine liberated from alcohol’ zijn belletjes gewoon via de koolzuurinjectie. Maar hij ruikt aantrekkelijk, en heeft een ‘schone’ neus. Vrolijke wijn ook, met groene appeltjes en een rijke afdronk. Ja! Heel geen gekke vogel.

€ 14,99 bij Nix&Nix

... Ken je onze nieuwsbrief al?

Meld je aan!

🔥 Meld je aan voor de nieuwsbrief vol spannende tips om no & low te drinken!

Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)

Top! Bedankt voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons op Instagram