Nieuwsbrief
26/6/2023

🍆 Lekker rood voor bij de barbie en een topwitte in de aanbieding

Ben jij degene die thuis de BBQ bedient? Nee? Mooi, want dan verzorg je waarschijnlijk de drankjes! (en praat je graag over gevoelens 😏) No worries, mijn barbecue drinks zijn genderneutraal en vlees- en alcoholvrij.

Het had heel anders kunnen aflopen

Naar de BBQ Drinks

Geloof in alcoholvrij

Mijn vriend en collega Harold (aka De Grote Hamersma) had zijn opblaaspop weer eens van zolder gehaald, en proefde voor het AD 150 alcoholvrije wijnen. Zijn oordeel was niet mals.

Harold en ik deden in 2020 samen een grote proeverij van alcoholvrije wijnen voor het AD. Destijds zaten we helemaal op één lijn. In 2023 staan we er anders voor. Harold proeft als een wijndrinker, ik proef inmiddels als een alcoholvrijdrinker.

Harold en ik in 2020 met alcoholvrij

Je mag weten: voor mij best een eyeopener. Je referentiekader en verwachtingspatroon maken uit, net als proefervaring binnen de categorie. Ik begon te mijmeren over smaak en gewenning. En wat voor toegevoegde waarde Harold of ik nou precies hebben.

Wij zijn er denk ik, om orde in de chaos te scheppen. Je weg te leiden van het kwaad, richting het schap met lekkers. En dat heeft ook met geloof te maken, én vertrouwen. Als 0.0-pastoor geef ik je daarom bij deze mijn zegeningen. Ik zeg: het is oké om alcoholvrije wijn te drinken. Het mag, echt, geen oordeel. Neem mijn hand… (Ezekiel 25:17 - ‘The path of the righteous...’ voor de kenners.)

What to Drink (deze week in de aanbieding)

Er zijn heel veel toppers in de aanbieding deze week.
Je krijgt van mijn favorietje (bittere) pilsje Jever Fun nu bij de Appie de tweede gratis 🐹, en er zijn heel veel biertje in de sale bij Ondernulpuntvijf. Maar deze witte bij de Gall mag je zeker niet missen:

Van voor € 8,79 voor € 6,59

The Teetotaler Riesling

van Dr. Loosen

Ernst Loosen, de crazy maar briljante directeur van het befaamde eeuwenoude wijnhuis Dr. Loosen in de Midden-Moezel, zou Erni niet zijn als hij van zijn uitstekende wijngaarden niet ook een uitstekende alcoholvrije riesling zou maken. Riesling is al jaren zijn mantra, en verdammt, hij heeft echt een uitstekende 0.0 weten te maken. Granny Smith tot en met. Hoge zuren, eindeloze afdronk.

altijd budget tips

Ik moet nu rennen want Patrick Lodiers van Radio1 belt zo. Naar aanleiding van het artikel in de Volkskrant dat er ook in Parijs nu een nieuwe alcoholvrije cave is geopend.

Toedels!

Esmee