Nieuwsbrief
9/1/2023

🍺 Tips voor wie niet van smoesjes maar wel van craftbeer houdt.

Goedemorgen sunshine!

🍺 In deze nieuwsbrief: tips voor wie niet van smoesjes maar wel van craftbeer houdt.

En, hoe was je weekend? Nog wat lekkers gedronken (een van de aanraders uit NRC van zaterdag misschien)? Ik schrijf in dat artikel dat ik zelf ook een Dry January doe.

Eh ja, about that. Ik moet opbiechten dat ik nu al keihard gefaald heb. Afgelopen vrijdag zat ik vanaf de mibo tot sluitingstijd met mijn beste vrienden in een paar bruine kroegen, waar een beperkte keuze aan alcoholvrij was. Na 5 Heineken 0.0’s, 2 Hertog Jan 0.0’s, 1 Jever Fun, 2 glazen water en 1 spa rood had ik het he-le-maal gehad en ben ik slokjes gaan nemen van hun IPA (Brouwerij ’t IJ, 6.5%). En toen heb ik er zelf eentje besteld. 😱😱😱 Niet omdat ik snakte naar alcohol, maar omdat ik gewoon zó’n zin had in iets met pit, met smaak, met bite. En omdat het echt nog geen tijd was om naar huis te gaan. Je weet wel, zo’n avond dat je elkaar je diepste geheimen vertelt en de eeuwige vriendschap belooft. Ja, dat kan dus óók op alcoholvrij (al dronken zij wel rustig door).

De ochtend daarop werd ik een tikkie brak wakker, maar bleek het pas 8:45 uur te zijn! Mijn spijt dat ik een biertje had genomen met alcohol verbleekte in het ochtendlicht. Ik had een topavond gehad en de hele dag nog voor me.


We want more!

Tja, ik heb nou eenmaal een zwak voor IPA. Als er nou méér alcoholvrije (speciaal)biertjes voor handen zijn, wordt het vast een stuk makkelijker om zo’n compleet droge maand te tackelen. 😄 Oke, genoeg smoesjes, tijd voor wat tips.

What to drink (als je van speciaalbier houdt)

ONP5 Dry january Box

Bij de bierwebshop Ondernulpuntvijf.nl hebben ze meer dan 150 craftbieren onder 0.5% en momenteel een Dry January Box van 12 of 24 biertjes. Een mix van van pils, stout, porter, sours en IPA. Vanaf € 42,50

Geen bierfan? Andere tips!


Kijken of het hiermee wel lukt komende week. Je hoort het maandag! (En laat me vooral weten hoe het jou vergaat, want delen helpt echt.)  

Cheers,
Esmee