Nieuwsbrief
27/2/2023

🍦 over cornetto’s, cacao en de primeur van Texels Skuumkoppe 0.0

Een zonnetje! Waren we wel aan toe na die 50 dagen grijs. Heeft me er niet van weerhouden mijn dagelijkse ijsje te eten trouwens...

Toen ik minder ging drinken, kreeg ik er namelijk een cornettoverslaving voor terug. Alcohol en suiker zijn elkaars verleidelijke, maar stoute neefjes. Lees mijn blogje over de sobere suikerkriebels en wat je ertegen kunt doen (en de beste cornettotip ever).

wat te doen als je smacht naar suiker?

Een andere craving die bij mij wat uit de hand is gelopen: koffie. Slóten werkelijk - gemiddeld zit ik nu op ongeveer 6 koppen per dag. Misschien wat veel?

Daarom spitse mijn oren zich toen ik oprichter Dash Lilley van Three Spirit in een podcast hoorde vertellen dat hij zijn ochtendkoffie had vervangen door een ‘giant mug with a big dosis of high grade cacao’. In rauwe cacao zit ook een beetje cafeïne, maar ook veel goede stofjes als anandamide en theobromine, die je net als koffie energiek en gefocust maken, maar op een kalme manier in plaats van een neurotische.

Ik heb nu een proefpakket besteld bij Pure Kakaw. Volgende week maandag hoor je of ik daarmee mijn koffie crave heb weten te bedwingen. (Of doe ook mee, helemaal leuk.)

Maar nu eerst een Skuumkoppe!

Fusten van leeggedronken bij vaste hang out cradam, het amberkleurige biertje Texels Skuumkoppe dat vernoemd is naar de schuimkoppen van de Waddenzee.

What to Drink (op het stoepje)?

De brouwerij stuurde mij vast de primeur van hun 0.0, die afgelopen weekend geïntroduceerd werd op Texel, en die vanaf volgende week ook op het vaste land verkrijgbaar is. Zoon Jip probeerde hem uit.

Texelse Brouwerij
Skuumkoppe 0.0

Donker, romig, licht zoet tarwebier.
De geur is goed, doet denken aan bier ;) Heeft best wat gewicht en die zoete verleidelijke karamelachtige romigheid, net als de regular Skuumkoppe. Fruity ook! €1,49
⭐️⭐️⭐️+

Put a finger down als je altijd dacht dat het ‘Skuumkopke’ was trouwens.

Cheers,

Esmee