Nieuwsbrief
23/1/2023

🤕 Ook nuchter kun je een uitglijer maken op een feestje

Goedemorgen ,

Behalve een kleine slip up in de eerste week, glijd ik Dry January behoorlijk soepeltjes door. Letterlijk zelfs afgelopen weekend: op een geanimeerd verjaardagsfeest bleef ik onderweg naar de hapjes met mijn voet achter het tafelkleed haken, en schoof gestrekt over de houten vloer een paar meter de kamer in.

Het had heel anders kunnen aflopen

het had heel anders kunnen aflopen

Ik sleurde nog net niet het kleed inclusief glazen en borrelhappen mee, maar alle veertig gasten stopten wel abrubt met praten. (Vermoedelijk omdat we op een leeftijd zijn dat er zo maar iemand dood neer kan vallen.) Even heerste er een alarmerende stilte. Tot een vriend van me heel enthousiast ‘lang zal ze leven’ inzette om de situatie te de-escaleren, ik op kon staan en iedereen met een gerust hart weer verder ging met borrelen.

Ik deel dit niet alleen om het slapstickgehalte, maar omdat ik me iets realiseerde. Namelijk hoe ik me niet voelde: beschaamd en onzeker. Had ik deze uitglijder gemaakt met een paar glazen op, dan was ik minder relaxed opgestaan. Nu voel ik me gek genoeg zekerder dan ooit en lach ik het niet weg, maar lach ik er (schaamteloos) om. Hahaha! Zie je?

Tot zover dit intermezzo van de Blauwe Knoop. Back to business.

Welke wijn dan, Esmee?

De vraag die ik het meest krijg is welke wijn zonder alcohol ik aanraad. Zoals ik al schreef in de krant: begin er alleen aan als je kunt accepteren dat het niet hetzelfde smaakt als ‘normale’ wijn. Voor wie het toch wil proberen, hier drie witte wijnen die er goed mee doorkunnen.

What to Drink (als je van witte wijn houdt)

Verkrijgbaar voor € 8,99

Cognato White

chenin uit Zuid-Afrika

Deze soepele witte allemansvriend lijkt echt in alles op je favo supermarkt-sauvignon blanc/chardonnay. Meloen, zoete groene appel, helemaal in balans.

+2 favoriete witte wijnen

Where to Drink (in Amsterdam)

Deze week een extra tip. Leukerd/redacteur Eveline Kuyten van Het Parool merkte dat alcoholvrij-uitgaan buzzing is, en tipte de beste adressen voor 0.0-borrelen in Amsterdam. Ik mocht restaurants Choux, Bonboon en Bak verklappen, maar voor de hele lijst en wat ze daar precies schenken moet je even iemand met een Parool-abonnement lief aankijken.

Cheers,
Esmee