Nieuwsbrief
20/2/2023

⛷️ Nu al een classic: de Après Ski Spritzer 0.0

Grmbl. Ik ben brak na een weekendje feesten. Jarig zijn is leuk maar vermoeiend. Vooral als je je gasten steeds moet uitleggen dat er geen alcohol in hun drankjes zit.

Zaterdag gaf ik een klein feestje. Mijn man stond cocktails te shaken, en omdat hij dat helemaal niet kan hadden we het simpel gehouden: Apéro Spritz (ook populair aan de piste). Zijn recept vind je hieronder, maar eerst iets over mijn verjaricadeau.

Ik heb een Brita met Maxtra+ filter gekregen, de Rolls Royce onder de waterfilterkannen. Wawawachtwacht... ik weet wat je denkt, ik ben aan het doorslaan. But let me explain.

‘Thee is voor zieke hoeren’, zei mijn Amsterdamse oma altijd, dus voor mij was thee altijd off limits. En straks is er écht niks meer over van mijn zorgvuldig opgebouwde imago van feisty wijnvamp.

Maar toen ontmoette ik Mariëlla Erkens, theesommelier en alles behalve een theemuts. Binnen een kwartiertje was duidelijk dat we een match waren. Eigenlijk spraken we niet over thee, maar over surfen, haar restaurantje aan het strand in Brazilië, en waarom we beiden onze kicks buiten de alcohol waren gaan zoeken.

Bij ons afscheid gaf ze me haar boek Thee, de nuchtere neef van wijn mee, dat vol staat met beschrijvingen van theesoorten (en op welke druifsoorten ze lijken) plus veel makkelijk uitvoerbare recepten met ideale theecombi’s. Zou iedere wijnliefhebber moeten lezen.

‘Maar,’ zei Mariëlla, ‘het belangrijkste is een eenvoudig testje van 3 minuten, dat iedereen kan doen en waardoor je direct het geheim van perfecte thee begrijpt.’ Ik ging naar huis en meteen aan de slag. Wow...

Benieuwd? Doe zelf het testje.

What to Drink (op ☀️ skivakantie)?

Perfect voor in de koffer mee naar de sneeuw, want hiermee maak je een Blood Orange Spritz (aka Apérol) die niet van echt te onderscheiden is.

Abstinence
Blood Orange Bittersweet


Klassieke Italiaanse bitter van leuke Zuid-Afrikaanse producent. Met bloedsinaasappel, citrus en alsemkruid voor een bittere bite.
Waar kopen?


Hierbij het recept van onze favoriete mix.

Fool Proof 3-2-1 Apéro Spritz

  • 3 delen mousserend alcoholvrij
  • 2 delen Abstinence Blood Orange Bittersweet
  • 1 deel mineraalwater

Meer mixjes met Abstinence

Kleiproeverij

En om even helemaal mijn imago naar god te helpen: op zondag deed ik een Kleiproeverij.

Yep, pottendraaien! Mocht je denken dat dat suf is, check dan eerst even de video’s van @potteryboy op TikTok. Enjoy :)

Cheers,

Esmee