Nieuwsbrief
27/3/2023

🤪 Net binnen: wijn 'with benefits' en korting op <0.5% bier!

Pfoe, het was me het weekje wel. Ik mocht voor de PS van Het Parool een heerlijk artikel schrijven over Drinks with Benefits - een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek naar party elixers met nootropica en adaptogenen. Ja, nou! En nog lekker ook. (Mocht je geen abonnement hebben, ik heb de drankjes hier voor je op een rijtje gezet.)

zie me glimmen

Maar nét na de deadline kreeg ik de samples binnen van ‘Blurred Vines’, een nieuwe serie ‘functional wine alternatives’van Three Spirit, in aanvulling op hun elixers. Wijnen zonder alcohol, maar met andere stofjes om een feestje te bouwen. Ik proefde de Spark met cafeïne en guaysa, schisandra-bessen en cayennepeper en de Sharp met Californische papaver, salie en L-theanine. Fris, kek en *different*. Hier lees je meer.

Net binnen: fuctional wine!

Zero sfeer

Zondag en maandag ik was naar ProWein Düsseldorf, dertien gi-ga-hallen met wijn, wijn en nog meer wijn. En heel veel aangeschoten export managers. Zelf hing ik vooral rond in ‘World of Zero’, het 0.0 paviljoen, wat ze gezellig ingericht hadden in ziekenhuissfeer 😖 Daar schreef ik een (wat chagrijnig) artikeltje over - voor de mensen ‘in de wijn’ zeker interessant om te lezen. Heb ik op ProWein nog iets goeds ontdekt? Ja, een paar leukerds - maar die houd je van me tegoed omdat ze nog niet hier te koop zijn.

What to Drink (to save water)?

Jullie zitten natuurlijk te springen om die uitslag van het lekkerste water van Nederland. Komt ‘ie: de winnaar van de blindproeverij tussen 12 merkwaters en kraanwaters uit verschillende provincies is geworden, o wacht --

Save Water, Drink Riesling
Weingut Allendorf

Je kunt natuurlijk ook water uitsparen door wat anders te drinken. Riesling bijvoorbeeld. Respectabel Duits Weingut Allendorf maakt ze met én zonder alcohol. Deze rijke maar knisperfrisse alcoholvrije wordt geschonken door de beste sommelier van Nederland Margot Los bij @cafe_parlotte. Ook  voor thuis te bestellen.
€11,95 bij Vinify.nl

en dan nu naar het beste water van NL

Spreek je maandag weer!

Esmee