Nieuwsbrief
20/3/2023

🍺 negentien 0.0 pilsjes getest, de winnaars zijn bekend!

Proost !

Jaaa, lente hoor! Ik vierde dat ik eindelijk klaar was met de grote pils & lager test op een terrasje met een IPA van Brothers in Law. Die was lekker fruitig, maar IPA's hebben het natuurlijk veel makkelijker dan pilseners.

It's beer 'o clock

Pils moet het doen op eigen kracht, zonder aanstellerige hopjes en grapefruittoontjes. Tussen de negentien goudgele rakkers die ik proefde afgelopen weken, zaten zowel karaktertoppers als melige slapjanussen.

naar het beste PILS!

Tipje van de sluier: 'Dit bier ademt kroeg' noteerde ik bij de winnaar. De grote vraag is natuurlijk: zal de gedoodverfde favoriet Jever Fun als beste uit de test komen? Oooo spannend! Nou kijk maar snel.

Gemeentepils

Alsof ik nog niet genoeg last had van de Koude Pies, deed ik tussendoor op uitnodiging van Krntwtr+ een blindproeverij 'kraanwater vs gebotteld water'. Samen met een bierspecialist, koffieproever en watersommelier kozen we uit 12 waters de beste (moeilijk!). Welk merk of provincie het lekkerste (kraan)water heeft, wordt bekend gemaakt op 22 maart, Wereld Water Dag. Maar ik verklap hier alvast de winnaar...

Wijn na bier geeft plezier

Ik ben vandaag op een MEGA wijnbeurs in Düsseldorf, ProWein. Het complex schijnt groter te zijn dan de provincie Utrecht, en ze hebben dit jaar een speciaal 0.0 Paviljoen dat ik ga verkennen. Wish me luck!

Als ik de ideale alcoholvrije wijn tegenkom, ben jij volgende maandag de eerste die het hoort.