Nieuwsbrief
22/5/2023

💛 Life is bitter, life is sweet.

Dank en fijn dat je me weer leest. En vergeef me, ik ben in een emotionele bui. De week was gevuld met ups and downs.

Ik zwom in m'n uppie in de Middellandse Zee.
Een goede vriendin kreeg kankernieuws.
Twee andere vrienden werden 50 en vierden dat bij prachtig weer.
En op 20 mei proostten we zoals ieder jaar op Margit. Ze is er al 21 jaar zelf niet meer bij, want in augustus 2001 werd ze overreden op de Dam. We missen haar niet minder.

Ik zeg het maar gewoon zoals het is.
Het komt misschien binnen.

Met Margit (rechts) en drank en peuken in de Mazzetof '99

Wat doe je op dat soort momenten? Samen een borrel drinken. Geen complex glas wijn of een moeilijke cocktail - maar whatever. Gewoon iets in een glas waarmee je kunt klinken. Op de vriendschap, op een goede afloop, op het leven.

En dat deden we dus. De helft proostte dit jaar zonder alcohol, het viel echt op. We dronken 0.0 sparkling op de tuinfeestjes en alcoholvrij bier in de kroeg. We zakten net zo lang door als vroeger. Het maakte geen donder uit.

Tot zo ver het stuk zonder linkjes en kopjes voor wat comtemplatie. Nu wil ik graag nog één toost uitbrengen...

Hoera voor Nix & Nix!

De alcoholvrije slijterij Nix & Nix bestaat deze maand precies twee jaar. 🥳Kort na opening van het eerste filiaal in Haarlem interviewde ik oprichter Wim Boekema voor NRC. Een opvallend vrolijke snuiter, maar over alcoholvrij is hij bloedserieus. Ik blik hier even terug.

Van NIX tot Nu

Wim en ik delen trouwens een liefde voor dit bijzondere drankje. Botivo is een tradtionele Engelse 'oxymel' en let op: niet voor beginners!

Kan ik hebben

Hoe vaak wil jij nog?

Ja, vertel eens, nu je minder of niet meer drinkt. Eén keer per week? Of toch minder vaak? De nieuwsbrief ontvangen bedoel ik. Heel lief als je aan wilt geven wat voor jou de ideale frequentie is.

inimini survey (1 minuutje)

En ik proost ook op jou pussycat. Vergeet niet even lekker buiten te gaan wandelen zo.

Esmee