Nieuwsbrief
13/3/2023

🍸 It's cocktail time: Virgin Negroni & botanische glouglou van Bôtan

Terwijl ik me door tig alcoholvrije pilsjes heen zat te proeven (dank voor al jullie tips!), kwamen er geheel onverwacht een paar steengoeie alcoholvrije cocktails tussendoor die ik direct met jullie wil delen. Ze zijn namelijk zo goed dat ze razendsnel uitverkopen (en zo heb ik ook wat meer tijd om nog een Swinckels 0.0 te pakken te krijgen :)

Als je net zo’n belabberde bartender bent als ik (type liever lui dan moe) dan zijn deze cocktails je op het lijf geschreven: ready to serve, maar niet zoals die commerciële prefab-mixen plakkerig en zoet, maar met geen tot weinig suiker, ongefilterd en zonder conserveringsmiddelen.

A negroni… sbagliato without alci

Eerst kwam ik chocolatier/ijsmaker Kees Raat tegen die nu een nieuwe obsessie heeft: alles voor de perfecte negroni. Hij ging zelfs zo ver dat ie een stokerij is begonnen om z’n eigen gins te maken, 'Dark Shed'.

Gelukkig denkt Kees heel inclusief en brouwde hij ook een 'Virgin Negroni' die nu net op de markt is. Voor een alcoholvrije negroni sbagliato heb je alleen nog wat prik nodig...

hoe de negroni sbagliato viral ging

Ik was vervolgens héél diep onder de indruk van een serie die Botân Distillery me liet proeven - een Vlaamse producent van louter non-alcoholische distillaten van kruiden en bloemen uit hun state of the art kruidentuin bij Antwerpen. Botân werd direct een van mijn lievelings, en ik weet zeker dat ik nog veek vaker over ze ga schrijven.

What to Drink (nieuwe lievelings)?

Botân maakt oa botanical ‘Wynes’ en ‘Cocktails’, die allemaal lekker én bijzonder zijn. Check de site voor hun hele verhaal (de moeite waard).

Botân Distillery
Shizo cocktail

Ik vond de Shizo cocktail heerlijk weird, met de smaak die je herkent van het blaadje bij je sushi voordat het je begint te duizelen van glouglou-yuzuness. Met o.a. sansho, zwarte peper en oranjebloesem. Fris en super-super juicy, dus snel online bestellen voordat deze ook op is!


Volgende week echt de uitgebreide pils & lager testresultaten, beloofd.
Of er moet weer iets geweldigs tussendoor komen natuurlijk :P

Tot maandag,

Esmee