Nieuwsbrief
1/2/2024

😪 Esmee ligt onder de wol en Chris maakt zijn debuut

😪 Esmee ligt onder de wol en Chris maakt zijn debuut

Hi ,

Chris hier! Esmee heeft wellicht een overdosis functional drinks gedronken, maar waarschijnlijker is ze gegrepen door die stevige wintergriep en daarom vroeg ze mij om de maandagmail voor jullie te schrijven. Vereerd, maar ook wel spannend. Big shoes to fill en dat voor meer dan 5.000 lezers!

En wie is Chris dan? Samen met Esmee ben ik iets meer dan een jaar geleden What to Drink gestart. Zij is dé 0.0 expert en inmiddels wereldberoemd in alcoholvrijland. Ik help haar met de praktische zaken als de website, samenwerkingen opzetten en... weggeefacties organiseren.

Handboek nieuwsbrieven gelezen

Tip 4: geef iets weg! Nou dat hebben we gedaan de afgelopen weken, de What to Drink-pakketten voor nieuwe volgers vlogen de deur uit via onze socials. Maar nu ben ik hier, en omdat ik het niet laten kan, deel ik er ook graag 2 uit onder de trouwe lezers.

Het is heel eenvoudig: reply naar lekker@whattodrink.nl (dan kom je bij mij uit) met een grappige reden waarom jij een What to Drink pakket wilt winnen.

Over dat pakket: met het vouwen van de eerste verzenddoos ben ik 20 minuten bezig geweest, ik begon aan mijn eigen capaciteiten te twijfelen en of ik wel echt nuchter was.... Maar gelukkig heb ik drie hulpjes en zijn alle pakketten klaar voor verzending. (net als in het Sinterklaasjournaal, het wordt spannend, maar loopt altijd goed af)

Let's talk beer!

Ik grijp ook meteen mijn kans om het over mijn favoriete <0.5% product te hebben: BIER, BIER, BIER!
Want van alle categorieën is bier inmiddels even goed als het origineel met alcohol! (naar mijn bescheiden mening). Voor wie dat niet gelooft, probeer dan deze eens:

Het allerlekkerste pils

Drink je wel eens een van de bekende merken 0.0 en mis je dan iets? Dát heeft Jever Fun Alcoholfrei juist wel: dat lekkere bittertje wat pils zo lekker maakt.


De Jumbo en AH hebben hem in het schap en online te vinden bij o.a. G&G. (nu even met 40% korting)

Jever Fun Alcoholfrei
ca €1

Dé IPA

Deze geweldig lekkere IPA deed mijn kijk op alcoholvrij bier definitief veranderen. JA, dit is wél lekker, smaakt ook naar een IPA mét en misschien nog wel lekkerder. Perfecte dorstlesser of bij oosters eten.

Alle supermarkten hebben hem in het schap.

VandeStreek Playground IPA
ca €2

Nillis: een echte Trappist

De eerste trappist zonder alcohol uit de Abdij Koningshoeve te Brabant. Met hulp van brouwers van Bavaria levert dit een heerlijk resultaat op.
Is goed in balans, Amberkleurig, karamel en kruiden in de neus. Aangename balans tussen bitter en het zoete karamel. Heerlijk voor deze wintermaanden!

o.a. bij Alcoholvrijshop en Jumbo

La Trappe Nillis
ca €2

Weissbier

Weihenstephaner is een traditioneel alkoholfrei bier, maar smaakt ook echt uitstekend. Jammer van de 0,5liter bruine fles, maar qua smaak doet het niet onder voor degene met alcohol. Deze bierbrouwers maken al sinds 1040(!) en ook al tientallen jaren alkoholfrei. Smaakt als gewoon weizen, zeker het proberen waard.

o.a. bij Gall&Gall en anderen online of bij Albert Heijn.

Weihenstephaner Weissbier

ca €2

Over bier gesproken

Esmee was te gast in de podcast van bierschrijver Frits Dunnink, bekend van het boek 0.0 - Alcoholvrij bier in de lage landen. Samen bespreken zij de merites van AF beers en proeven een Italiaanse botanical beer. Luister

‘Bierschrijver spreekt…!’ via Spotify of andere podcastapps.

Het was een eer om deze nieuwsbrief te schrijven en eigenlijk ook heel leuk, maar geen zorgen: volgende week is Esmee er weer.

Cheers,

Chris