Nieuwsbrief
6/2/2023

🍷 de beste rode wijnen op een rijtje en een sterwaardige mousserende rosé verstopt

Vorige week vroeg ik jullie om je Dry January openbaringen met mij te delen, zodat ik er een leuke bloemlezing van kon maken. Nou, dat heb ik geweten!!!

Precies nul punt nul reacties. Heerlijk, die engagement. Nee hoor ik ben niet boos, want je had vast wat beters te doen, zoals de magenta-cartridge in je printer vervangen of lekker op het strand wandelen tussen duizend zeesterren.

Via appjes en DM’s had ik ook al best wat reacties gehad. Van M. (47) kreeg ik een prachtig verhaal over dat ze laatst uit ging in Sexyland, waar ze naast alcohol alleen frisdrank op de kaart hebben staan. Dat wist M., en daarom had ze een fles alcoholvrije wijn meegesmokkeld in haar tas, waar ze zichzelf steeds stiekem van bijschonk.

“Mensen dachten daardoor dat ik hele spannende dingen aan het doen was, dus ik trok veel bekijks. Een vriendin en ik zouden de fles delen, maar ik had ‘m binnen no time zelf helemaal opgezopen. ‘Jezus, jij kan zelfs geen maat houden met alcoholvrije wijn,’ zei ze. En het is waar, dit weekend ook weer drie flessen in m’n eentje weggewerkt.” ~ M.B.

Dat M. zich gretig een weg zuipt door het assortiment van Nix&Nix, (zij noemt ze liefkozend Duur&Duur) inspireerde mij om na mijn favoriete witte wijnen vorige week, meteen ook maar de beste rode wijnen uit verschillende winkels te tippen.

What to Drink (als je van rode wijn houdt)?

Strauch & Weissbach
Rouge Pur Bio

‘Dit lijkt verdomd veel op (supermarkt)wijn. En dan bedoel ik niet de vieste... Ik zou dit zowaar kunnen drinken!’ riep ik. En dat is van mij echt een groot compliment, want dat roep ik zelden. Zelfs bij wijn mét alcohol. Koel donker rood, met mooie finish . Lees verder

NAAR DE TOP 3 RODE WIJNEN

Alcoholdieren in het nieuws

Behalve jullie was trouwens verder echt iedereen op de after van Dry January afgekomen, zo leek het. Een greepje uit de media:

Arjen Lubach nam alcoholgebruik onder de loep in De Avondshow woensdag 1 februari.

Iets minder grappig, maar wel met impact: vrijdag 3 feb berichtte Radio 1 over het onderzoek van het Trimbos-instituut naar de kennis over de schadelijke effecten als kanker van alcoholgebruik. 'Over het recht op een ongemakkelijke waarheid'.


Ik kan me zo voorstellen dat je nu - door spijt of medelijden - opeens enorme drang krijgt om al je diepste alcoholvrije gedachten met me te delen. Weet: ik ben hier en ik luister. Met een glaasje in m'n hand. 🍹

Cheers,

Esmee