Nieuwsbrief
28/8/2023

🧋 Bekentenissen over mijn havermelkfetisj en scheetjeslimonade

Eindelijk, lieve !

Hoe was je zomer? Mijne was fan-tas-tisch. Samen met een gezellig team van out of office assistants zat ik heerlijk ontspannen (alcoholvrije) wijntips te schrijven voor de kerstnummers van Allerhande en Miljuschka Magazine. 🎶 Last Christmas van Wham! op repeat voor de vibe, een iced oat latte binnen handbereik.

Tussendoor heb ik héél veel reviews geüpload, zoals ik vorige nieuwsbrief al schreef, maar mocht je die even geskipt hebben: er staan nu meer dan 200 dranken op whattodrink.nl/drinks. Wiehooe! Je kunt nu dus super makkelijk zelf filteren op alcoholvrije alternatieven naar keuze, en bijvoorbeeld zoeken op rosé’s, speciaalbiertjes of bubbels.

naar alle dranken

Ik ontdekte deze zomer twee leuke nieuwe sparklings bij Nix & Nix. De lieve Nederlandse kombucha van Wilder Land, en de sophisticated Acala Spritz Style, ‘sparkling tea for cocktail lovers’. Check dat etiket. Kunnen veel natuurwijnen nog een puntje aan zuigen.

Litouws hip in Westerpark

Confronterend momentje

Gelukkig mocht ik nog even naar een camping aan de Noordzee, waar ik de heerlijk gefietst en genietst heb. Toch was het ook confronterend. Toen ik mezelf een ‘decaf iced flat white met havermelk’ hoorde bestellen bij de campingbistro, deed het zelfs pijn aan mijn eigen oren. Beschaamd nam ik de beker in ontvangst (ze hadden het ook nog). Maar ik weet het: ik ben ontzettend, over the top randstedelijk, maar dus niet zonder schaamte - dat je dat weet. Ik heb het zelf maar omarmd, en schreef deze openhartige havermelkbekentenissen.

mijn fetisj

Voor thuis heb ik nu echt een goeie gevonden.Eentje die speciaal ontwikkeld is voor de over het paard getilde havermelkelite die graag ijskoffie en cold drip drinkt. Uit Scandinavië uiteraard. Niet echt een alternatief voor alcohol, maar ik wilde je deze gouden tip toch niet onthouden omdat ik toevallig zag dat 'ie vandaag en morgen in de aanbieding is (van € 2,19 voor € 1,64) bij Jumbo!!! Je zou denken dat dit een sponsored item is, maar helaas voor mij - nee. Het gaf me wel de gelegenheid om eens lekker los te gaan over mijn fetisj.

havermelkbekentenissen

Koolrabilimo

Omdat we in de buurt van Beverwijk zaten, hebben we onszelf weer getrakteerd op een dinertje bij Zacht Staal - een van mijn favoriete restaurants. In een dappere bui vroeg ik om hun wildste alcoholvrije drankje. Die week hadden ze als experiment siroop gemaakt van gefermenteerde koolrabi en vlierbloesem. Doet u maar! riep ik. Nou dat was… bijzonder. Kolig muf. Beetje als vloeibare scheetjes. Misschien niet direct een aanrader, maar wel avontuurlijk en verder was alles weer verrukkelijk. (Gaan!)

vloeibare scheetjes

Frisss

Lekkerder (en ook best spannend tegen alle verwachtingen in), waren de sparkling soda's die ik kreeg opgestuurd van Soof. Een Nederlands merk dat frisdranken en siropen maakt 'zonder zooi'. Ik vond dit een heel spannende smaak: roos, kardemom, peer, appel & water.

Check de review

Haverkarma

Weer terug op kantoor gooide ik meteen een enorme sloot van die iced oat latte over mijn toetsenbord. In paniek rende ik naar de kringloop op de hoek voor een emergency keyboard. En kijk nou eens welk pareltje ik daar voor €4 op de kop tikte! Ben er helemaal blij mee. Bij deze een oproep: als jij weet uit welk jaar ‘ie is, laat het me weten, ik kon het niet achterhalen.

Zo, dit was een lange mail, maar je had - op mijn bericht over Sober is Sexy Canal Pride Parade na - natuurlijk ook weinig van me gehoord afgelopen tijd. En je zult me de komende twee weken weer moeten missen, want dan ben ik echt op vakantie, naar Portugal.

Yes! Twaalf pakken havermelk in de koffer en gaan!

Tot 18 september weer! 😘

Cheers,
Esmee

Psss , help je mee om vóór 1 jan 2024 🤪 2024 vrienden te krijgen door deze nieuwsbrief door te sturen of te appen? Nog maar 129 nieuwe vrienden en we zijn er! Dit moet lukken, thx!!