Nieuwsbrief
13/2/2023

🎭 Alles heeft een houdbaarheidsdatum en tips voor een nuchter carnaval van Jan van Mersbergen

Ik trok afgelopen week een van mijn favoriete alcoholvrije bubbels open en gatverdamme. Het rook héél fishy, en smaken deed het ook niet best. Wat was er aan de hand? Aha! Hij was voorbij de THT datum.

Als 'normale' wijndrinker hoef je er nooit bij stil te staan, maar alcoholvrije dranken zijn maar beperkt houdbaar. In dit stukje leg ik uit hoe dat zit en hoe lang je 0.0 wijn en bier kunt bewaren.

Over houdbaarheidsdatum gesproken, die van mij komt ook weer een jaartje dichterbij. Overmorgen word ik 49! 🥳

Al mijn hele leven valt mijn verjaardag in de carnalvalsperiode. En voor het eerst vroeg ik me af hoe mensen die niet (meer) drinken zich staande houden tussen dat hossende zuipgeweld. Of kun je gewoon maar beter thuisblijven?

“Dat er af en toe een lamme gast tegen me aan staat te kletsen terwijl ik dan nuchter ben, geen probleem.”

Ik vroeg het schrijver Jan van Mersbergen. Jan publiceerde net Carnaval, een levensverhaal, en stopte een paar jaar geleden met drinken. Hoe gaat hij het aanpakken komend weekend? Een eerlijk interview met Prins 0.0.

What to Drink (als metertje bier)?

Ik heb me maar nooit aan Carnaval gewaagd, I know trouble when I see it. Die thrill bij het vooruitzicht van een heel weekend legitiem deurzakken, ik kan ‘m nu nog voelen. Gelukkig kwam de post net een meter <0.5% bier thuis afleveren van Mash Gang, die perfect is voor thrill seekers.

Mash Gang - Gacha

Net als de gacha die je trekt uit een Japanse speelgoedautomaat, is het ook maar de vraag welk van de drie bieren en welk van de 100 verschillende designs je krijgt als je de Mash Gang Gacha bestelt. Maar dat het fruitig en bijzonder is, daar kun je van op aan. Lees verder

meer spannende bieren van Mash Gang

Roes

Om even in het thema te blijven. Ik ben begonnen in Roes van Jeanneke Scholtens. Ze stopte in 2019 met drinken en begon een ‘verslavende zoektocht naar genot’. Klonk herkenbaar.

Op de flap: 'Waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? … En waar moet zij haar shotje genot nu vandaan halen?'

Nou Jeanneke, wat dacht je hier van als shotje genot?

Nou, hiermee heb je hopelijk genoeg kicks om de volgende maandag mee te halen.

Cheers,

Esmee