Nieuwsbrief
24/4/2023

🧡 3 x Oranje Boven🍹en bovendien Yvette van Boven exclusief!

De contentkalender geeft aan dat alles oranje moet, en wie ben ik om te gaan lopen dwars liggen doen? 😏 Grappig genoeg bestaan er bizar veel oranje alcoholvrije dranken, dus ik had keuze galore. Ik selecteerde er drie: een stylish glas voor Maxima, een blikje voor Prins Pils en voor Amalia mijn favoriet: de Hollandse Kopstoot 0.0% van grotemensenlimonademerk De Roze Bunker.

Naar de Drankjes van Oranje

uit het familieplakboek

Emmertje Sangria

Tijdens mijn studie woonde ik midden in de Jordaan, precies in de looproute van de vrijmarkt. Cashen! De avond ervoor gingen we op zoek naar onze (enige) schoonmaakemmer, vulden die met de cheapste rode wijn van de Edah, plus alle restjes sterke drank die we nog in huis hadden en maakten het af met wat sinaasappelschillen. Voilà: sangria for all! Een goudmijn. Zelfs als we het direct uit de groezelige emmer serveerden met een ouwe soeplepel, ging het nóg als warme broodjes over de toonbank.

Beter idee: op de 0.0 webshop Amavine.nl vind je een recept en een goede alcoholvrije rode wijn voor een lekkere en net zo vrolijke sangria.

Alcoholvrije Sangria

Fanmail van Yvette van Boven!

Ken je Yvette van Boven? Domme vraag, natuurlijk ken je Yvette. Van haar prijswinnende kookboeken, tv-programma’s of die   lekkere podcast die ze nu met Teun vd Keuken maakt. Yvette is the queen of food, en daarom maakte mijn hart een sprongetje toen ik vorige week een heel lief mailtje van haar ontving (wist niet dat ze subscriber was):

‘Wilde even zeggen dat ik heel blij ben met je. Oof en ik drinken even bijna helemaal niet meer en jouw tips en leuke nieuwsbrief zijn elke maandag heel erg welkom!’

🥰 Vooral Yvettes beschrijving ‘even / bijna / helemaal niet’ drinken vond ik mooi. Hoe werkt dat? Ik mailde terug: ‘Hee lieve Yv, wat leuk om te horen. […] Hoe zit dat precies met jullie niet-drinken? Wat is jullie overweging? Wij konden altijd zo lekker zuipen samen. Soms mis ik dat wel, al mis ik niet de katers en de koppijn de dag erna.’
Yvette mailde me een openhartige reply.

Oranje vaantjes of red flags 🚩?

Ten slotte ik wil toch die andere vaste prik op Koningsdag ook even aankaarten: royaal zuipen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zelf trok ik doorgaans op K-dag mijn eerste pilsje rond elf uur ’s ochtends open en dronk dan de hele dag gezellig door. Een traditie die ik tot vrij recent ‘in ere’ heb weten te houden, gewoon omdat het kon. Maar wat te doen als je besluit het day drinking even te laten? Antwoord: emmertjes sangria verkopen en zorgen dat je zelf iets anders lekkers in je glas hebt!

Hier nog drie Klassiekers

Heel veel plezier 27 april! 🧡

Cheers,

Esmee