Spirit

Sav Glöd Alkoholfri

Schnaps met de warme gloed uit de Zweedse bossen
Schnaps
SAV
Glöd Alkoholfri
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
kruidig
zoet

Glöd betekent Gloed in het Zweeds, een geweldig gekozen naam voor deze berkenschnaps uit de oerbossen van het Jämtland. Aan het berkensap worden  kardemom en citrusvruchten toegevoegd, waardoor een winterse, rijke smaak ontstaat die lekker fris is met een warme honingachtige gloed.

SAV Glöd smaakt puur-natuur en heeft geeft een hoge winterse vibe af.

Ik probeerde hem ijskoud on the rocks, als 'gin' in een gin & tonic, en - mijn favoriet - als hete schnaps (gewoon even in de magnetron zetten). Ik ben helemaal fan, en denk dat ik hiermee het perfecte alternatief voor een gluhweinmomentje gevonden heb.

Let op: na openenen bewaren in de koelkast

Best Serve

Ijskoud on the rocks, in een mix of cocktail of gloeiend heet (52-54°C).

Over de producent

Savhuset, dat letterlijk 'Saphuis' betekent, is gelegen in Östersund, Zweden. Ze maken wijnen en schnaps met als belangrijkste ingrediënt berkensap, een traditioneel Arctisch voedingssupplement dat in de lente wordt getapt uit de oerbossen van het Jämtland. Het sap van SAV komt van bomen binnen een straal van 5 kilometer rond het Storsjönmeer, waar de mineraliteit in de bodem het hoogst is. Het behoud van de omliggende bossen staat centraal, en zorgvuldige oogstmethoden zorgen ervoor dat de berkenbomen ongeschonden blijven.

Spijssuggestie

Als borrel of bij een stukje harde kaas of pure chocoladedesserts.

Prijsindicatie

13.30

Verkooppunt

Herkomst
Zweden
Jaar
2022
Inhoud
50cl
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
56
Suiker (gr/100ml)
12
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
🔥 Meld je aan voor de nieuwsbrief vol spannende tips om no & low te drinken!

Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)

Top! Bedankt voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.