Wijn

Moderato Colombard

De geur brengt je in verwarring, maar het is alcoholvrij!
Witte wijn
Moderato
Le Blanc - Cuvée Révolutionnaire - Colombard - sans alcool
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
bloemig
Gedealcoholiseerd

Mij was de hemel beloofd door de importeur van Moderato. 'De eerste wijn waaraan je niet kunt ruiken dat 'ie gede-alcoholiseerd is!' beweerde hij. Ik zou 'm bijna op z'n mooie blauwe ogen geloven. Bijna. Eerst proeven, dan geloven.

Maar. ik moet hem gelijk geven: de geur van deze colombard is heel subtiel, en als je echt je best doet, kun je je inderdaad voorstellen dat dit een wijn mét alcohol is. Zachte perzik en wat druivigheid in de neus. In de smaak knallen de zuren wel weer naar voren, met groene appeltjes en citrus in de boventoon.

Een van de beste gedealcoholiseerde witte wijnen die ik tot nu toe geproefd heb.

Over de producent

Two dudes on a mission! Sebastien komt uit een familie van distilleerders in Cognac en Fabien heeft een achtergrond in duurzame dranken. Ze sloegen de handen ineen om 0,0% cuvées te creëren, met een laag suikergehalte en speciaal voor wijnliefhebbers. "Geen compromis over kwaliteit" is het credo van Moderato en samen met hun oenoloog Frédéric streven ze ernaar om de perfecte alcoholvrije wijnen te maken, door een uitvoerig selectieproces voor wijnen in de cuvée. Eenmaal geselecteerd worden de wijnen voorzichtig gedealcoholiseerd met vacuümdistillatie bij lage temperatuur. De laatste stap is de "assemblage", of het mengen, waarbij voor elke wijn de perfecte expressie wordt gevonden.

Spijssuggestie

Ceviche, salade van het seizoen, of kip in zoet-zure saus.

Prijsindicatie

Verkooppunt

Herkomst
Frankrijk
Jaar
Inhoud
75cl
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
10
Suiker (gr/100ml)
3
go back pijl
Meld je aan voor Happy Dry January!
Ontvang 31 lekkere tips om te drinken, ontdekken en doen!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.