Sparkling

Moderato Blanc de Noir

Elegant wit van blauwe druiven!
Sparkling witte wijn
Moderato
Moderato Blanc de Noir
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
fruitig
Gedealcoholiseerd

Moderato maakt mooie, subtiele stillen wijnen die overtuigen door hun zachtheid en niet door opdringerige aroma's. 'Wijnmakers' wijnen, die vooral in de smaak vallen bij fijnproevers. Net als deze Blanc de Noir sparkling - liefhebbers weten dat dat witte wijn is, gemaakt van blauwe druiven.

Waarom de kleur toch wit is en niet rood, komt door een speciaal proces: je perst de druiven en scheidt ze direct van hun (blauwe) schillen, zodat er geen kleurafgifte is aan het sap. Normaal worden blauwe druiven een paar weken gefermenteerd op schil, waardoor het sap rood kleurt. Nu oogt de wijn wit, maar in de mond herken je zeker wel de structuur die hoort bij blauwe druiven. Meer tanninen zorgen voor meer grip, met aroma's van rode zure bessen en appels. Deze Blanc de Noir is van merlot gemaakt en smaakt opvallend druivig. Hoog in de zuren, met een mooie, fijne mousse.

Over de producent

Two dudes on a mission! Sebastien komt uit een familie van distilleerders in Cognac en Fabien heeft een achtergrond in duurzame dranken. Ze sloegen de handen ineen om 0,0% cuvées te creëren, met een laag suikergehalte en speciaal voor wijnliefhebbers. "Geen compromis over kwaliteit" is het credo van Moderato en samen met hun oenoloog Frédéric streven ze ernaar om de perfecte alcoholvrije wijnen te maken, door een uitvoerig selectieproces voor wijnen in de cuvée. Eenmaal geselecteerd worden de wijnen voorzichtig gedealcoholiseerd met vacuümdistillatie bij lage temperatuur. De laatste stap is de "assemblage", of het mengen, waarbij voor elke wijn de perfecte expressie wordt gevonden.

Spijssuggestie

Prijsindicatie

14.99

Verkooppunt

Herkomst
Frankrijk
Jaar
Inhoud
75cl
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
10
Suiker (gr/100ml)
3
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
🔥 Meld je aan voor de nieuwsbrief vol spannende tips om no & low te drinken!

Geen zorgen, geen spam. (2x per maand)

Top! Bedankt voor je aanmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.