Wijn

Kolonne/Null Pricklend Rouge (Prickly Red)

Lekkere Limited Edition!
Wijn
Kolonne/Null
Prickly Red
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
fris
fruitig
Glutenvrij
Vegan

Heeeel licht prikkelende rode tempranillo, die het lekkerst is als je 'm licht koelt. Maar niet ijskoud, want dan proef je de dikke kersen en bessen niet meer. En dit is echt een bijzonder lekker fruitige jongen. Met een fijne structuur, gewicht en zuurgraad. Ook het etiket is weer om je vingers bij af te likken.

Over de producent

Het was door een wijn van Kolonne/Null dat ik hoop kreeg. Dat ik begon te geloven dat het kón, lekkere (rode) wijn zonder alcohol maken. Daarom hebben ze mijn hart gestolen en ben ik groot fan. En die flessen zijn zo mooi!

Voortrekkers

Producent Kolonne/Null heeft een belangrijke rol gespeeld in de alcoholvrije revolutie. Als zogenaamde nieuwkomer, dat wil zeggen, zonder ervaring in de wijnwereld, begrepen een paar studenten uit Berlijn dat je voor goede gedealcoholiseerde wijn gewoon goede basiswijn moet gebruiken. En er dan een geil etiket op moet plakken. Ze kochten goede basiswijnen in bij lokale wijnboeren, en lieten die dealcoholiseren bij de grote dealcoholiseringsinstallaties in Duitsland. Ze maakten het af met onovertroffen design en gedurfde marketingcampagnes.

Het begint in de wijngaard

Als 0.0 avantgarde hadden ze een paar jaar duidelijk de bovenhand, maar inmiddels komen er steeds meer producenten die hen smaaktechnisch evenaren. Helemaal nu traditionele wijnproducenten ook zijn gaan inzien dat met hoogwaardige basiswijn echt goede alcoholvrije wijn gemaakt kan worden, is er een nieuw soort concurrentie op de markt.

Kolonne/Null wil zich blijven onderscheiden met spannend design en wijnen met terroirexpressie. Hun inmenging begint daardoor nu al in de wijngaard - voor de oogst, worden plannen met de druivenboeren gemaakt om de gewenste smaakprofielen te bereiken.

Spijssuggestie

Bij de borrelplank, hartige quiche, harde kaasjes.

Prijsindicatie

13.99

Verkooppunt

Herkomst
Duitsland
Jaar
Inhoud
0.75ltr
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
15
Suiker (gr/100ml)
2
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 31 lekkere tips om te drinken, ontdekken en doen!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.