Wijn

Jörg Geiger Visecco Pinot Meunier Sparkling Rosé

Pinot Meunier vermomd als lekker sap met prik
wijn - juice
Jörg Geiger
Visecco Pinot Meunier Sparkling
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
fruitig
Gedealcoholiseerd

Mousserende 'rosé' van mijn lievelingsproducent Jörg Geiger, met gedealcoholiseerde Pinot Meunier en Sauvignon Blanc, appel- en perensap, bloesems en kruiden.  

Heel lekker sappig. En dan bedoel ik: lijkt heel erg op lekker sap. Op bessensap, op een soort heerlijke sjieke fambosencassis, lekker fris-zoet. Maar niet op rosé, pinot meunier of sauvignon blanc. Niet op wijn dus, en dan schiet een drank die voor een groot deel bestaat uit gede-alcoholiseerde wijn misschien een beetje zijn doel voorbij. Waarom niet gewoon sap maken, en de energie besparen die het kost om eerst wijnen te maken die daarna nog door een kostbare machine moeten om de alcohol eruit te trekken?

Dus, hoeveel ik ook van Jörg houd, de Visecco is lekker, maar misschien wat omslachtig.

Over de producent

Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.

Spijssuggestie

Als aperitief, bij quiche met zalm en geitenkaas, visgerechten zoals gegrilde roodbaars, risotto met een fruitige component zoals zure kersen of veenbessen of bij een aardbeiendessert of patisserie.

Prijsindicatie

89.70

Verkooppunt

Herkomst
Duitsland
Jaar
Inhoud
0.75ltr
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
30
Suiker (gr/100ml)
7
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 31 lekkere tips om te drinken, ontdekken en doen!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.