Wijn

Jörg Geiger 37˚ Pinot Noir

Winnaar op alle fronten.
wijn - juice
Jörg Geiger
37˚ Pinot Noir Himbeere Kirsche
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
fruitig
aards
Vegan
Biologisch

Begint al met een heerlijke geur. Kersen, frambozen, en dan: aardsheid. Dit sap is een prachtvoorbeeld van wat alcohol doet voor de smaak: het geleidt de aroma's en brengt ze tot een hoger niveau. Zodra je dit proeft denk je: dít is alcoholvrije wijn, die echt smaakt naar wijn - met alle complexe aroma's en componenten present, op de geleidende turbofactor van ethanol na. Wat ik bedoel te zeggen: bij veel alcoholvrije wijn zitten allerlei bijsmaakjes en gekke aroma's waar je niet op zit te wachten.

Bij deze Pinot Noir van Geiger, proef je het pure karakter van pinot noir, echt alleen de alcohol ontbreekt. Dat zorgt voor een heerlijke neus, een drank met een rijke, structuur waarin je weer bessen en kersen proeft naast karnemelk en rijpe pruim, met een rustige, licht drogende afdronk.

Geiger weet met zijn blends emoties en associaties op te roepen die ik voorheen alleen bij wijnen (met alcohol) heb ervaren. Ik ben weer diep onder de indruk. Blend: 69% gedealcoholiseerde pinot noir, 10% kersensap, 4% aardbeiensap, bramensap, frambozensap, 0,2% gistextract, kruidenextract, bloesemextract en kruiden.

Serveren in een Bordeauxglas.

Over de producent

Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.

Spijssuggestie

Bij fijne vleesgerechten, gerijpte kazen, champignongerechten, gerechten met roomsaus.

Prijsindicatie

16.95

Verkooppunt

Herkomst
Duitsland
Jaar
Inhoud
0.75ltr
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
14
Suiker (gr/100ml)
3
go back pijl
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang 31 lekkere tips om te drinken, ontdekken en doen!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.