Serious Juice

Jörg Geiger 1797 Champagner Bratbirne alcoholvrij

Extravagante, super elegante mousserende peertjes.
botanical - juice
Jörg Geiger
1797 Champagner Bratbirne alcoholvrij
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 3.5 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
fruitig
kruidig
mineraal

Ik ben verzot op bijna alles van Jörg Geiger, maar op deze mousserende ben ik echt een beetje verliefd. Zijn strogele kleur, zijn sprankelende helderheid, als een sjieke champagne met een fijne mousse. Het ruikt ook heerlijk, naar schoongewassen zoete appels en peren, witte bloemen en klassieke aroma's van brioche (door de gistrijping op fles). De smaak is ook al zo elegant, met een lief zoetje, een rijk palet en met prachtige zuren volledig in balans. De afdronk is magistraal, droog en krakend schoon.

Productie

Al sinds 1797 maakt het familiebedrijf van het edele perenras ‘Champagner Bratbirne‘ een mousserende perenwijn (met alcohol). Het perensap wordt eerst vergist in stalen cuves en ondergaat vervolgens een tweede gisting op de fles en blijft dan drie jaar ! sur lie liggen. In dit geval wordt de perenwijn dan subtiel gedealcoholiseerd in Joergs eigen sapfabriekje (bij 37 graden Celsius). Tenslotte doet Geiger zijn de magic met verse (weide)kruiden en smaakverrijkende specerijen. De bubbels komen in dit geval dus niet van de vergisting, maar van toegevoegd koolzuur.

 Leuk weetje

Hertog Carl Eugen waardeerde de drank al hoog aan zijn hof en ook bij regionale dorpsfeesten in de 18e eeuw was deze mousserende wijn zeer geliefd. Na een jarenlange juridische strijd met de Franse Champagnestreek besloot het Gerechtshof in Karlsruhe dat de Schwäbische Champagner Bratbirne al sinds 1760 is geregistreerd als perenras en derhalve zijn naam mag behouden. Sinds 2005 is de ‘Champagner Bratbirne‘ opgenomen in de ‘Ark vande Smaak‘ van Slowfood Duitsland. In dit manifest worden producten opgenomen die worden gezien als gastronomisch erfgoed.

Over de producent

Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.

Spijssuggestie

Drink hem solo als fris aperitief of serveer hem bij salade, gedroogde ham, witvis, schaal- en schelpdieren, jonge geitenkaas. Chique bedrukte fles, dus doet het ook leuk op tafel.

Prijsindicatie

22.95

Verkooppunt

Herkomst
Duitsland
Jaar
Inhoud
0.75ltr
Promilage
0.5
%
kCal/100ml
21
Suiker (gr/100ml)
5
go back pijl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.