Cocktail

Dark Shed Virgin Negroni

Obsessie met Negroni? De makers van deze virgin wel.
RTD cocktail
Dark Shed Distillery
Virgin Negroni
de rating van what to drink is 0.5 sterde rating van what to drink is 1 sterde rating van what to drink is 1.5 sterde rating van what to drink is 2 sterrende rating van what to drink is 2.5 sterrende rating van what to drink is 3 sterrende rating van what to drink is 3.5 sterrende rating van what to drink is 4 sterrende rating van what to drink is 4.5 sterrende rating van what to drink is 5 sterren
bitter
citrus
fruitig
kruidig

De perfecte Negroni voor wie geen alcohol drinkt. Dark Shed Virgin Negroni ontbreekt het aan booze, maar niet aan smaak. In dit extract vind je 12 soorten bitters en 40 kruiden. Je proeft sinaasappelzest, hibiscus, alsem, jeneverbes en een fijn karakteriserend bittertje. Omdat hij ongefilterd is, ziet ie troebel en kan hij na een tijdje wat donkerder kleuren. Kees en Mattijs kiezen bewust voor pasteuriseren en gebruiken geen conserveringsmiddelen. Maar bij ons thuis komt het het niet vaak voor dat de fles daar de tijd voor krijgt. Ultieme doordrinker.

Perfect Serve: de Dark Shed Virgin Negroni is een RTD (ready to drink) en precies zo gemaakt dat ie alleen wat ijsklontjes en een schijfje of schilletje sinaasappel nodig heeft. Maar hij doet het ook goed met een belletje… Tonic kan, bijvoorbeeld voor een long drink. Of mix ‘m met alcoholvrije spumante voor een Virgin Negroni Sbagliato.

NB: Kees is een perfectionist en verandert steeds de receptuur. De eerdere versies zijn wat zoeter, de latere wat bitterder. Als je wilt brouwt 'ie er vast een voor jou speciaal als je hem te pakken krijgt.

Over de producent

Bij Dark Shed Distillery draait alles om het creëren van nauwkeurig gecomponeerde distillaten als basis voor de perfect serve voor cocktails. Het begon met een 'echte' gin voor de perfecte Negroni en breidde zich uit naar een alcoholvrije versie.

Op een idyllische plek in Scharwoude stoken meesterstokers Mattijs en Kees hun dranken met onder andere wilde geranium, berkenbast, walnootblad, hazelnoot en lindebloesem. Het was op dit bijzondere landgoed dat meesterstoker Mattijs Baarsma opgroeide, en waar zijn passie voor het stoken begon. Samen met zijn beste vriend, de beruchte Amsterdamse chocolatier & ijskoning Kees Raat, startte hij in 2021 Dark Shed Distillery. De wilde bloemen en planten van het landgoed zijn de bron van de unieke smaken.

De perfecte Virgin Negroni? Mattijs en Kees delen een voorliefde voor klassieke, natuurlijke smaken en nauwkeurig gecomponeerde distillaten voor een ‘perfect serve’. Het begon met Kees’ obsessie voor de perfecte gin voor een Negroni. Die leidde uiteindelijk ook tot een alcoholvrije versie.

Spijssuggestie

Prijsindicatie

24.95
Herkomst
Nederland
Jaar
Inhoud
Promilage
0.0
%
kCal/100ml
Suiker (gr/100ml)
go back pijl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Top! Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief!
Oops! Something went wrong while submitting the form.